C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša jogurta (200 ml)
100 g putera
2 čaše ulja (oko 400 ml)
1 ravna kašika sirćeta
1 jaje
2 čaše C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
oko 7 čaša brašna
2 kašike C kakaoa
1 kašika cimeta
2 kašike susama
1 kašika jogurta
Za šerbet:
2,5 šolje šećera
3 čaše vode
1 kolut limuna

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Susam rolat

Brz, ukusan, fantastičnog izgleda.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 čašu jogurta, 100 g putera, 2 čaše ulja, 1 kašiku sirćeta i jedno jaje sjediniti u većoj posudi.

Potom dodati 2 čaše C griza i 1/2 kesice C praška za pecivo, postepeno dodavati brašno.

Polovinu testa odvojiti i u njega staviti 2 kašike C kakaoa, 1 kašiku cimeta, susam i kašiku jogurta.

Napraviti dve tanke kore (ne peku se) debljine 1 cm. Prvo staviti belu koru pa preko nje crnu koru iste veličine.

Urolati i iseći na željenu veličinu (krupniji komadi su bolji jer će biti sočniji).

Ubaciti u zagrejanu rernu na 175 C na otprilike 20 minuta.

Za to vreme napraviti šerbet tako što 2,5 šolje šećera sipamo u šerpu i prelijemo sa 3 šolje vode i ubacimo kolut limuna.

Kada počne da vri kuvati još 10-tak min.

Kada se kolac ispeče izvaditi iz rerne da odstoje 10-tak min potom preliti sa šerbetom.

Ostaviti da odstoji što duže da sve lepo upije. Poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata