C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
6 belanaca
100 g C šećera u prahu
1 velika kašika sirćeta
Za fil:
6 žumanaca
50 g C šećera u prahu
2 velike kašike brašna
250 ml mleka
100 g oraha ili popečenih oguljenih i samlevenih lešnika
150 g margarina
2 kesice C šlag pene
1 kesica C šlag krema od vanile
mleka po potrebi za šlag i kremu od vanile

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag classic Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Super ukusni kremasti kolač

Naziv kolača sve govori...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Belanca umutiti u čvrsti sneg, dodavajući malo po malo C šećera u prahu i jednu kašiku sirćeta.

Staviti u namašćen i pobrašnjen pleh da se peče nekih sat vremena na 150 ° C.

Za to vreme žumanca, 2 velike kašike brašna i 500 g C šećera u prahu izmešati sa 250 ml mleka, pa skuvati na pari da se napravi lepa gusta krema bez grudvica.

Ja uvek dok se krema kuva, mešam mikserom na manjoj brzini. Skloniti s pare i pustiti da se skroz ohladi, uz povremeno mešanje.

Izmiksati jednu šlag penu. Izmiksati penasto margarin pa mu dodati kašiku po kašiku izmiksanog šlaga.

U ohlađenu kremu dodati izmiksani margarin sa šlagom.

Podeliti kremu u dva dela, u jednu polovinu dodati 100-ak g mlevenih oraha ili po želji pečenih i oguljenih lešnika.

Izmiksati C šlag penu i C šlag kremu od vanile zajedno po uputstvu na kesici.

Redosled slaganja: kora, krem od oraha, krem bez oraha, krema od vanile i šlaga.

Komentari potrošača:

31.08.2019
Obavezno probati

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po želji se mogu zasladiti i šlag krem od vanile i šlag pena.