C Slatka tradicija

Sastojci
1 belance
200 g C šećera u prahu
250 ml vode
200 g kristal šećera
2 kesice C želatina
par kapi arome od jagode ili maline
50 g C kokosa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Želatin Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Sunđeraste, penaste bombone.

Penaste bombone.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Razmutiti dve kesice C želatina u 100 ml vode i ostaviti u frižideru.

200 g kristal šećera i 150 ml vode skuvati, tako da se šećer skroz otopi. Umutiti belance i polako dodavati C šećer u prahu.

Otopiti želatin na laganoj temperaturi i dodati ga u razmućeno belance. U tu smesu sipati i smesu od vode i šećera. Mutiti 15 minuta bez prekida.

Smesa mora da bude jako gusta i penasta.

Pola smese izliti u kalup, a u drugu polovinu sipati nekoliko kapi arome jagode ili maline.

Tu smesu izmešati da bi se sjedinila boja i izliti je preko bele smese. Ostaviti u frižideru 2 sata.

Iseći na kocke i svaku kocku uvaljati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata