C Slatka tradicija

Sastojci
300 g četvrtastog keksa
2 l mleka
10 kašika šećera
2 C vanilin šećera
7 kašika C griza
2 C pudinga od vanile
4 jaja
1 kesica C šlaga
50 g čokolade
oko 300 g crnih borovnica

Naši proizvodi
Vanilin šećer Pšenični griz Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Šumski kolač

Voćni, osvežavajući kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U četvrtasti pleh poređati keks koji će činiti podlogu ovih kolača.

U 1 litar mleka staviti 5 kašika šećera, 2 C vanilin šećera i skuvati 7 kašika C griza.

Umutiti mikserom 4 belanaca, pa dodati u griz da provri 2-3 minuta na tihoj vatri. To je beo fil koji se izliva preko keksa.

Zatim u 1 l mleka skuvati 2 C pudinga od vanile sa 5 kašika šećera.

Mikserom umutiti 4 žumanca i dodati u vreo puding, a na kraju dodati i 200 g crnih borovnica i sve sjediniti, pa izliti preko fila od griza.

Umutiti kesicu C šlaga pa premazati kolač.

Ukrasiti rendanom čokoladom i borovnicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil od griza izliti preko keksa dok je vreo, tako će keks upiti i biti mekan.
Kolač je bogat iako se ne peče!