Početna > Recepti > Recepti za kolače > Sultanova slatka sarma-Paša lokum
Sastojci
1 l mleko
150 g šećera
100 g C čvrstina
70 g brašna
50 g margarina
30 g C kakaoa
200 g C šlag krema
mineralna voda za šlag
200 g C kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
300 ml mleka uliti u dublju činiju, a ostatak mleka usuti u šerpu i staviti da provri.
U 300 ml sjediniti suve sastojke C čvrstin, šećer, brašno i C kakao izmešati sve da nema grudvica.
Kada mleko provri dodati smesu i mešati sve dok se ne zgusne.
Skloniti s vatre i u vrelo dodati 50 g margarina i mešati dok se ne sjedini.
U veliki pleh od rerne ravnomerno rasporediti 200 g C kokosa i preliti smesom koju ste kuvali.
Lagano rasporedite od jednog kraja do drugog da bude ravno.
Sačekati da se ohladi i staviti u frižider nekih sat, dva da se dobro stegne.
Umutiti 200 g C šlag krema sa mineralnom vodom i premazati preko.
Secite na deblje redove, svaki red uvijajte do pola i isecite pa uvijte drugu i tako do kraja.
Dobićete 10 ukusnih kremastih sarmica, na svaku odozgo dodajte još malo C kokosa.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Što više odstoji da se stegne u frižideru lepše i lakše će se uvijati. Umesto šlag krema možete koristiti i slatku pavlaku, a možete dodati lešnike ili orahe po želji. Po želji.