burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija10

Sultanova sarma

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Beli deo:

1 l mleka

9 kašika brašna

7 kašika šećera

30 g maslaca

3 komada C vanilin šećera

Fil višnja:

600 ml soka od višnje

40 g brašna

10 g C čvrstin

2 kašike šećera

100 g C kokosovog brašna

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Pleh je 30x40.

Priprema belog dela:
Uzimamo malo maslaca kako bismo premazali tepsiju, nakon toga odmah u pleh posipamo kokos i malo ga utisnemo.

Mleko sipamo u šerpu, dodajemo šećer, C vanilin šećer, brašno i sve lepo sjediniti.

Kuvamo dok se smesa ne zgusne, pa sklanjamo sa ringle i dodajemo 30 g maslaca i mešamo opet.

Masu odmah preliti preko kokosa, duž cele tepsije i poravnati.

Priprema fila od višanja:
Sok od višanja stavljamo u šerpicu, dodajemo šećer, brašno i C čvrstin. Sok je iz tetrapaka.

Izmešati da se ne stvaraju grudvice i kuvati do željene gustine.

Ovaj fil je malo ređi i njega prosipamo odmah preko belog fila.

Poravnamo sve, da i crveni fil bude raspoređen svuda preko belog i ostavljamo na hlađenje.

Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi 1,5h, pa u frižideru isto 1h.

Savijanje:
Preseći kolač na pola po dužini, pa ona na jednake manje delove po širini. Za savijanje sam koristila špatulu. Sasvim malo su popucali, ali tu je kokos da sve dobro prekrije.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sultanova sarma

Koraci pripreme

Pleh je 30x40.

Priprema belog dela:
Uzimamo malo maslaca kako bismo premazali tepsiju, nakon toga odmah u pleh posipamo kokos i malo ga utisnemo.

Mleko sipamo u šerpu, dodajemo šećer, C vanilin šećer, brašno i sve lepo sjediniti.

Kuvamo dok se smesa ne zgusne, pa sklanjamo sa ringle i dodajemo 30 g maslaca i mešamo opet.

Masu odmah preliti preko kokosa, duž cele tepsije i poravnati.

Priprema fila od višanja:
Sok od višanja stavljamo u šerpicu, dodajemo šećer, brašno i C čvrstin. Sok je iz tetrapaka.

Izmešati da se ne stvaraju grudvice i kuvati do željene gustine.

Ovaj fil je malo ređi i njega prosipamo odmah preko belog fila.

Poravnamo sve, da i crveni fil bude raspoređen svuda preko belog i ostavljamo na hlađenje.

Ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi 1,5h, pa u frižideru isto 1h.

Savijanje:
Preseći kolač na pola po dužini, pa ona na jednake manje delove po širini. Za savijanje sam koristila špatulu. Sasvim malo su popucali, ali tu je kokos da sve dobro prekrije.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept