C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
9 kašika brašna
7 kašika šećera
30 g margarina
3 C vanilin šećera
Fil od višnje:
600 ml soka od višnje
40 g brašna
10 g C čvrstina
2 kašike šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sultanov lokum

Tako ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Tepsiju premzite omekšalim margarinom, zatim pospite C kokos i lepo izravnajte, da prekrije celu površinu.

U šerpici sipajte mleko, šećer, C vanilin šećer i brašno i stavite da se kuva na tihoj vatri dok se ne zgusne.

Kada smesa bude gotova izručite je u tepsiju i poravnjajte.

U šerpi sipajte sok od višnje (može i kupovni), šećer i brašno. Lepo izmešajte, da ne bude grudvica i stavite da se kuva.

Kada se fil skuva prelijte preko prethodne smese i ostavite da se dobro ohladi.

Kada se kolač ohladi isecite ga po sredini pa na parčiće.

Svako parče valjajte u obliku valjka i dobro ga uvaljajte sa svih strana u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je da se kolač dobro ohladi u frižideru, minumum sat vremena i isto toliko da sedi na sobnoj temperaturi pre sečenja kako ne bi pucao.