C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
9 kašike šećera
6 kašike brašna
5 kašika C čvrstina
2 kašike C kakao
100 g čokolade
1 margarin
100 g kokosa
slatka pavlaka (malo pakovanje)

Naši proizvodi
Čvrstin Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sulatanove sarmice

Osvežavajući kremast kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U litar mleka staviti 9 kašika šećera i ostaviti da provri.

U jednu činiju pomešati gučvrstin, brašno, C kakao i malo mleka koje kuva i promešati.

Kada mleko provri sipati u njega i mešati bez prestanka dok se ne zgusne.

U fil ubaciti čokoladu i margarin.

U tepsiji posuti kokos i preko kokosa sipati fil.

Staviti u zamrzivač na sat i po, možda i dva, sve zavisi od zamrzivača.

U jednu činiju umutiti slatku pavlaku dok ne postane čvrsta.

Kada se fil ohladio na njega premazati slatkom pavlakom.

Kolač rezati na 4 poprečno i polako ih uvijate.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata