C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
300 g šećera
12 kašika mleka
1/2 čaše ulja
400 g brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
Za fil:
800 ml mleka
8 kašika šećera
1 C puding od vanile
4 kašike brašna
200 g margarina
250 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera
Za valjanje i prelivanje:
200 g C kokosovog brašna
100 g čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Šubarice

Idealan za sve vrste slavlja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Penasto umutiti jaja i šećer, dodati mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i C kakao.

Peći u veliki pleh od rerne obložen pek papirom na 200 stepeni oko pola sata.

Za fil:
Odvojiti malo mleka da se razmuti puding i brašno. Ostatak mleka sa šećerom i C vanilin šećerom staviti da provri. U provrelo mleko dodati razmućen puding i brašno i skuvati fil.

Fil prekriti prijanjajućom folijom da se prohladi. Za to vreme umutiti margarin i C šećer u prahu.

U prohlađen fil dodati umućen margarin i sve zajedno umutiti da se dobije penasti fil.

Okruglom modlom vaditi kolače i preseći na pola.

Naneti fil na jednu polovinu, preklopiti drugim delom.

Nafilovati i sa strane i uvaljati u kokos.

Čokoladu otopiti na pari sa jednom kašikom vode i preliti kolače.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ove kolače možete seći i u obliku kocke. Tako će se izbeći ostatak pečenog biskvita.