C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
7 jaja
7 kašika šećera
4 kašike brašna
3 kašike C kakaoa
4 kašike vruće vode
Fil:
1 l mleka
4-5 kašika šećera
150 g C čvrstina
250 g margarina
3 kesice C vanilin šećera
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
2-4 kašike slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Čvrstin Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Šubarice

Kolači koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, čak i one koji ne jedu kokos.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40-45 komada
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca i lagano sjediniti.

Dodati vodu, brašno i C kakao i sve zajedno lagano izmešati. Izliti u pleh i peći na 175°C oko 20-tak minuta.

Fil:
Staviti mleko i šećer da vri, a u drugoj posudi pomešati malo mleka da se čvrstin rastopi i kad počne da ključa u tankom mlazu polako dodavati čvrstin u mleko, i mešati do željene gustine.

Skinuti sa vatre, pokriti streč folijom i ostaviti da se prohladi. U posebnu činiju umutiti margarin i dodavati kašiku po kašiku prethodni fil dok se sve lepo ne sjedini.

Glazura:
Staviti čokoladu i slatku pavlaku zajedno i grejati dok se čokolada ne otopi (ne sme da vri).

Biskvit podeliti na 2 jednaka dela ili prvo izvadite krugove i nožem delite na dva dela. Ili ako vam je lakše možete i kocke seći, postupak je isti.

Fil staviti u špric i naneti na po jednu polovinu biskvita, zatim ih spojite, premažite filom okolo i uvaljajte stranice u kokos, i odozgo premažite otopljenu čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Mere za biskvit možete prilagoditi bilo kojim dimenzijama pleha.
Ukusniji su posle drugog dana.