C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
10 kašika šećera
10 kašika brašna
5 kašika vode
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil:
1/2 l mleka
5 kašika šećera
7 kašika brašna
200 g margarina
7 kašika C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
I još:
C kokosovo brašno
300 g mini jafa keksa

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šubare sa jafa keksom

Odličan spoj tamnog biskvita, jafa keksa i C kokosa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40-50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Belanca sa 10 kašika šećera umutiti u čvrst sneg, potom postepeno dodavati 5 kašika vode. U to dodati 6 žumanaca i dobro sjediniti masu.

Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano varjačom umešati u preostalu smesu. Koru peći na 200 stepeni oko 35 minuta.

Fil:
Od 1/2 litre mleka odvojiti pola i dodati brašno šećer i C vanilin šećer i umutiti mikserom da ne bi bilo grudvica, a preostalo mleko staviti da provri.

Kada mleko provri staviti smesu sa brašnom i mešati dok se ne zgusne. Kada se prohladi dodati umućeni margarin pomešan sa C šećerom u prahu.

Vaditi krugove sa modlicom za šubare, i izmedju testa i jafe stavljati fil, a takođe i sa strane premazati filom, i uvaljati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ka vrhu okrenuti čokoladnu stranu jafe i dekorisati po želji.