C Slatka tradicija

Sastojci
400-450 g brašna
140 g margarina
30 g masti
100 g šećera
50-60 g meda
na vrh kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C praška za pecivo
malo soli
malo cimeta
rendana kora narandže
2 kašičice C vanilin šećera
2 jajeta
Za punjenje:
pekmez od smokve po potrebi
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Soda bikarbona Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Štrudlice sa pekmezom smokve

Mekane vrlo ukusne, tope se u ustima i pojedu za tren.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25-30 štrudlica
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Margarin, mast, šećer, med, so, cimet, koricu od narandže, C vanilin šećer izmiksajte.

Dodajte jaja, izmiksajte, pa dodajte postepeno brašno pomešano sa C sodom bikarbonom i C praškom za pecivo.

Mešajte mikserom, a potom sa varjačom. Na pobrašnjen sto napravite kuglu, podelite na 4 dela.

Na pek papiru, pobrašnjenom, napravite kvadrat, razvaljajte dužinu pleha i oko 8-10 cm širine.

Na sredinu stavite pekmez od smokve i malo razmažite. Preklopite jednu stranu pa drugu.

Prebacite (prevrnite) u pleh obložen pek papirom štrudlicu, tako da sastav bude dole. Tako uradite sva 4 dela.

Ostavite pleh u frižider oko 45-50 minuta da se malo stegne. Isecite na veličinu štrudlice po želji.

Stavite u zagrejanu rernu na 190-200 C da se peče 12-15 minuta.

Još vruću iseći po već zasečenim rezovima. Po želji posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudlice su veoma mekane za svaku priliku, uz kafu i druženje.