C Slatka tradicija

Sastojci
1 margarin
1 čaša kisele pavlake
3 čaše od kisele pavlake brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
limun
1/2 tegle džema od kajsija ili šljiva
150 g mlevenih oraha
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Štrudlice

Recept je jednostavan, ali mnogo ukusan i hrskav.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 30 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti omekšali margarin sa pavlakom, brašnom, C praškom za pecivo, C vanilin šećerom i rendanom limunovom koricom.

Testo podeliti na 4 dela. Svaki deo razvući na pravougaonik i filovati po sredini uz duž, džemom pomešanim sa mlevenim orasima.

Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.

Seći vruće i uvaljati u C šećer u prahu zamirisan C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paziti da štrudlice ostanu bele. Kad se filuje prelopi se jedna strana preko fila, pa druga i okrene se pa se stavi u pleh. Može da se stavi u fil i nutela džem od višanja ili smokava, po izboru.