C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
800-900 g brašna
400 ml mleka
1 kesica C suvog kvasca
2 jaja
60 ml ulja
3- 4 kašike šećera
na vrh kašičice soli
rendana korica limuna
sok od jednog limuna
Za fil:
200 g mlevenih oraha
200 g maka
200 g C kokosa
9 kašika šećera
mleka po potrebi
Još:
1 žumance
malo ulja
C šećera u prahu po potrebi

Naši proizvodi
Suvi kvasac Kokosovo brašno Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Štrudle

Stari, tradicionalni recept za savršenu štrudlu različitih ukusa.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Brašno prosejati u dubljem sudu za mešenje, pa mu dodati C suvi kvasac, šećer, mleko, jaja, ulje, so, i rendanu koricu i sok limuna.

Umesiti glatko testo koje se ne lepi za ruke. Ostaviti ga da naraste oko pola sata.

U međuvremenu, pripremiti filove. Orahe pomešati sa 3 kašike šećera, pa ih popariti vrelim mlekom, ali tako da masa bude gusta i pogodna za mazanje.

Na isti način pripremiti i nadeve sa makom i C kokosom.

Naraslo testo podeliti na tri jednake loptice. Svaku lopticu razviti u pravougaonik. Prvi pravougaonik premazati filom sa orasima, drugi filom sa makom i treći filom sa C kokosom.

Uviti u rolatić svaki razvučeni pravougaonik, tako da oba kraja štrudle budu zatvorena kako fil ne bi curio.

Veći pleh od rerne obložiti pek-papirom tako da od dva pek-papira napravimo pregrade između štrudli (da bi se sve štrudle pekle u isto vreme i da bi lepše izgledale).

Složiti ih poprečno, kako bi sve stale.

Ostaviti nekoliko minuta da narastu, pa premazati žumancetom umućenim sa malo ulja. Peći na 200 stepeni oko 40 minuta.

Po potrebi, prekriti folijom i tako dovršiti pečenje.

Sačekati da se prohlade, pa posuti C šećerom u prahu i seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata