C Slatka tradicija

Sastojci
500 g gotovih kora za pitu
5 jaja
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
2 čaše šećera
1 čaša kisele vode
1 prašak za pecivo
500 g očišćenih višanja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Štrudla sa višnjama

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sve sastojke umutiti mikserom: jaja, šećer, ulje, jogurt, kiselu vodu, prašak za pecivo i sipati po 3,4 kašike mase na list kore.

Tako namazati po 4 kore, i na četvrtu staviti u red višnje. Uviti kao list pite i staviti u uljem podmazan pleh.

To ponoviti sa ostatkom fila i kora i na kraju se dobije 4 lista.

Premazati odozgo svaki list sa malo fila, tek toliko da ne budu kore suve odozgo.

Peći da bude lepo rumeno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ko voli može pečenu ohlađenu štrudlu preliti sa sirupom od 300 g šećera, pola limuna, 4 vanilin šećera i 3 dl vode.