C Slatka tradicija

Sastojci
4 cela jaja
1 belance
25 g kvasca (kockica)
3 dl mleka
3 kašike šećera
1 kašičica soli
2 dl vode
300 g višanja
125 g margarina (1/2 margarina)
250 g oraha
3 C vanilin šećera
1 dl ulja
1 C puding sa ukusom vanilina
900 g brašna
C šećer u prahu za posipanje
kora od limuna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa višnjama i orasima

Štrudla je veoma ukusna, mekana čak i sutradan!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Jednu kockicu kvasca rastopiti u 2 dl vode, kašika jelovna šećera i kašičica soli, 2 kašike brašna. Promešati i ostaviti da nadođe.

Kada nadođe u posebnu posudu dodati 2 dl mlakog mleka, prethodno umućena jaja, 700 g brašna i 1 dl ulja i u sve to ubaciti prethodno nadošao kvasac.

Zamesiti i ostaviti 30 minuta da naraste.

Premesiti i razviti 4 kore, na dve stavite višnju (prokuvanu i u to dodati 1 kesicu pudinga od vanile).

Premazati koru i saviti u rolnu, a zatim u podmazani pleh. Drugu premazati prethodno poparenim orasima sa malo šećera 1 dl mleka i malo margarina i tako i ostale kore.

Kada savijete sve i stavite u pleh, pustiti ih malo da narastu, narendati pola margarina i peći na 200 stepeni 15-30 minuta, sve zavisi od rerne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudlu ne seći vrelu, sačekati da se ohladi i onda će Vam biti vazdušasta, mekana i ukusna štrudla.