C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
1 kašika šećera
mala kašičica soli
1 kašika supena C suvog kvasca
1/2 l mlakog mleka
1 kesica vanilin C šećera
1 kg brašna
višnje
2 kašike C griza

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa višnjama

Štrudla sa C vanilin šećerom i C suvim kvascem.

Vreme pripreme: 150 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
4 jaja, kašika šećera, mala kašičica soli, 1 kašika supena C suvog kvasca, pola litre mlakog mleka i kesica vanilin C šećera, sve to završiti sa 1 kg brašna da ne bude tvrdo.

Kada testo nadođe, podeliti na dva dela.

Zatim premazati sa maslacem i poređati višnje koje ćete odozgo posuti šećerom i sa dve kašike C griza (da ne bih pustile sok)

Uviti u jufku i staviti u vruću rernu 1,5 h na 180 C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U toku pečenja može se premazati odozgo sa maslacem, bude ukusnija korica!