C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
50 g šećera
280 ml toplog mleka
50 ml ulja + 1 kašika
1 kašičica soli
1 kašika kisele pavlake ili grčkog jogurta
Za fil:
500 ml mleka
4 kašike C griza
200 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
200 g rogača
200 g suvog grožđa
2 kašike mleka (po potrebi)
po potrebi C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Pšenični griz Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško domaćica

Štrudla sa rogačem

Štrudla se jednostavno pravi, a kada je probate oduševiće vas. Rogač je namirnica bogata nutritijentima i trebalo bi ga uvrstiti u ishranu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 parčića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Prvo skuvati fil.

U mleko dodati C griz, C šećer i C vanillin šećer i skuvati u gustu kašu.

Dodati rogač i suvo grožđe, promešajte pa ako je suvo dodati par kašika mleka i kuvati još oko 5 minuta. Fil ostaviti da se prohladi.

Testo zamesiti ručno ili uz pomoć miksera i nastavaka za testo, od navedenih sastojaka. Testo treba da bude meko, a da se odvija od posude. Umešeno namazati uljem, pokriti providnom folijom i kuhinjskom krpom i ostaviti 60 min da se duplira.

Testo promešajte lagano rukom da padne i izvaditi na radnu površinu. Podelite na dva dela i razvijte pravougaono testo što tanje. Namažite testo polovinom fila i urolajte. Prebacite u nauljen kalup ili ga obložite papirom za pečenje. Isto uradite i sa drugim delom testa.

Štrudlu premažite mlekom u koje ste dodali C vanilin šećer.

Ostavite da nadođe, a za to vreme zagrejte rernu na 200°C stepeni. Stavite da se peče i posle 20 min smanjite temperaturu na 170°C stepeni i pecite još oko 20 minuta.

Pazite da vam ne izgori i prilagodite pečenje vašoj rerni.

Pečenu štrudlu izvadite iz rerne i pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom.

Kada se ohladi poslužite.

Ako volite pospite je C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata