C Slatka tradicija

Sastojci
16 komada tankih kora
3 C pudinga od vanile
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 l mleka
200 ml ulja
200 ml jogurta
3 jaja
100 g C griza
oko 600 g šećera

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Prašak za pecivo Vanilin šećer Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nikolina

Štrudla sa pudingom

Recept se priprema tako što se skuva puding i njime se filuju kore koje se prethodno premažu sa određenom smesom, ispeče se, a zatim prelije sa šerbetom.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 1 l mleka skuvati 3 C pudinga od vanile sa 9 kašika šećera i ostaviti da se ohladi.

Umutiti 3 jaja sa 3 kašike šećera, 200 ml ulja, 200 ml jogurta, 1 C prašak za pecivo i 100 g C griza.

Sa ovom smesom premazivati po 4 kore, na poslednju koru samo u jedan kraj staviti 1/4 ohlađenog pudinga i uviti u štrudlu.

Tako odraditi i sa preostalim korama, a zatim staviti u rernu da se peče oko 15 min. na 180 C.

Kada se ispeče preliti sa prethodno skuvanim šerbetom u koji ide 3 šolje šećera, 2 šolje vode i 1 C vanilin šećer.

Na vreo kolač ide vreo šerbet.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata