C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
1 kocka kvasca
1 kašika brašna
1 kašika šećera
1/2 čaše mlakog mleka (oko 100 ml)
125 g putera
400 g brašna
4 pune kašike šećera
3 žumanca
1 celo jaje
1 kesica C vanilin šećera
4 kašike kiselog mleka ili jogurta
narendana korica 1 limuna
1 prstohvat soli
malo đumbira u prahu
Fil:
600 g sitno seckanih oraha
250 g šećera
150 ml vrelog mleka
1 kesica C vanilin šećera
Dekoracija:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Teodora

Štrudla sa orasima

Fenomenalna slasna štrudla sa orasima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 60 parčadi
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Testo:
Izmrviti kvasac i pomešati ga sa toplim mlekom, brašnom i šećerom. Ostaviti na toplom mestu da uskisne.

Pomešati 400 g brašna sa izmrvljenim puterom, šećerom, vanilin C šećerom, malo soli i rendanom korom limuna i djumbirom.

U testo dodati 3 žumanca, 1 celo jaje i 4 kašike kiselog mleka ili jogurta.

Dodati uskisli kvasac i dobro zamesiti testo. Testo pokrijte i ostavite 1 sat na toplom mestu.

Fil:
Pomešati orshe, šećer i vanilin C šećer. Preliti vrelim mlekom i dobro izjednačiti fil koji ne sme da bude redak, tj. tečan a ni gust. Fil podeliti na dva jednaka dela.

Testo treba podeliti na dva dela i razviti oklagijom tako da svaki bude veličine pleha od rerne.

Svaki deo treba premazati filom (ceo treba da bude premazan), uviti i staviti u podmazan pleh. Tako spremljene jufke ne treba premazivati.

Peče se 40 min. prvih 20 min. na 175°C, a ostalih 20 min. na 150°C.

Kada se štrudla potpuno ohladi posuti vanilin C šećerom, C šećerom u prahu i iseći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za pečenje koristiti mod na šporetu bez ventilacije vaduha (samo pečenje).