C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
2dl toplog mleka
1dl tople vode
2 supene kašike šećera
1 kesica C kvasca
1 mala šoljica ulja
2 žumanca
narendana korica limuna
Za fil:
300 g mlevenog maka
2 dl mleka
10 kašika šecera
3 kašike džema po želji
1 margarin

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa makom

Veoma brzo i ukusno uz malo slatkog truda koji se isplati.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 30-40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudi sipati brašno, C suvi kvasac, šećer, žumanca, ulje, mleko, vodu i narendanu koricu limuna.

Zamesiti testo i ostaviti na sobnoj temperaturi da odstoji 20 minuta.

Nakon toga prebaciti testo na radnu površinu po kojoj smo posuli po malo brašna.

Podeliti testo na 3 jednaka dela tako da dobijemo 3 štrudle.

Razvući svaki deo testo u pravougaonik i filovati sa filom koji smo pripremili.

Fil:
Mleko, šećer i džem ostaviti da provri na tihoj vatri, potom u to dodati mleveni mak.

Fil ohladiti pre filovanja.

Kada urolamo 3 štrudle i ostavimo ih u plehu, na svaku od njih postaviti listove isečenog margarina.

Štrudle peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prvo napravimo fil i ostavimo ga da se dobro ohladi, nakon toga krenuti u izradu testa. Margarin isečemo na listove debljine 3 milimetra i obložimo štrudle pre nego ih stavimo u rernu.