C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg brašna
150 g kristal šećera
4 žumanceta (ukoliko pravite posnu varijentu ove poslastice, izbacite jaja)
oko 7 dl mleka (ili vode)
1 C suvi kvasac
150 g masti ili margarina (ili posnog margarina)
Za nadev:
600 g maka
500 ml mleka (ili vode)
400 g šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nevena

Štrudla sa makom

Štrudla za svaku priliku.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Razmutite kvasac sa malo šećera, brašna i mlakom vodom i ostavite ga na toplo mesto da se kvasac digne.

U prosejano brašno dodajte rastopljen margarin ili mast, šećer, žumanca i malo soli (po želji možete dodati i malo narendane limunove ili pomorandžine kore ili orahe), dodajte dignuti kvasac i umesite testo.

Prekrijte ga krpom i ostavite da naraste. Kada testo naraste, podelite ga na pola ili na tri dela, a zatim svaki deo razvijte oklagijom.

Pre nego što testo razvijete, skuvajte nadev:
Mak skuvajte sa mlekom, pa pomešajte se šećerom (po želji u nadev možete dodati i suvo grožđe ili sitno seckane orahe).

Razvijeno testo premažite tanko margarinom, a zatim nadevom, savijte u štrudlu i ostavite oko 15 minuta da 'kisne'.

Zatim je stavite u namazan pleh, premažite belancem i pecite sat vremena na temperaturi od 220°C.

Na kraju pečenja, dok je jos vruća, pospite je C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Preporuka je da za sve koristite C proizvode. Najbolji su.