C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
šećer
C šećer u prahu
600 g brašna tip 400
jaja
mleko
mleveni mak
malo soli
kašika masti
margarin
sitno narednana kora 1 limuna
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Štrudla sa makom

Odlično i ukusno.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
U posudu staviti mlako mleko 1/2 litra, između prsta soli i C suvi kvasac. Promešati i ostaviti 10-tak minuta, u toploj prostoriji.

Uzeti 600 g brašna i tu dodati koru od narendanog limuna, 1 kašiku svinjske masti, 2 cela jaja i 1 žumance, 4 kašike šećera, 1 C vanilin šećer.

To sve zamesiti sa mlekom i kvascem koji je nadošao. To testo se zove kiselo testo, a kiselo testo voli toplotu.

Ostaviti testo pokriveno blizu izvora toplote da nadođe. Kada je nadošlo, premesiti i pustiti opet jedno 10-tak minuta.

Izručiti testo na dasku za mešenje i podeliti u dve jufke. Razvući ih i premazati sa poparenim mlevenim makom.

Ne treba nadev da bude tanji od 1.5 cm. Nadev, to jest mak i mleko, ne sme da bude vreo, nego mlak.

Obe štrudle staviti u pleh podmazan margarinom.

Uzeti pola margarina i izrendati krupno na štrudle, zatim ostaviti na toplo da nadođu.

Kada su nadošle, u rernu ubaciti polako da se ne tresu, da ne bi spalo testo.

Ispečenu štrudlu posuti C šećerom u prahu pomešanim sa C vanilin šećerom.

Štrudlu seći tek kada se ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Posipati kroz cediljku.