C Slatka tradicija

Sastojci
1 C suvi kvasac
250 g C šećer u prahu
2 kesice C vanilin šećer
kesica cimeta od 5 g
125 margarina za kuvanje
brašno
ulje
voda
kisele jabuke

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Štrudla sa jabukama i cimetom

Lagan kolač, prijatan uz kaficu posle doručka, a savršen i za večeru pošto ga deca obožavaju.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: Za 4 osobe
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

500 ml vode zagrejati i u to dodati suvi C kvasac, kašiku C šećera u prahu i kašiku mekog brašna.

U vanglicu sipati 700 g brašna, čašu ulja, kašiku soli i kada kvasac nadođe u činijici sa vodom sve sjediniti.

Kada se masa sjedini ostaviti pored nekog izvora toplote da naraste na 10 minuta.

Jabuke koje smo izrendali, umešati sa ostatkom iz kesice C šećera u prahu i sa dve kesice C vanilinog šećera i sa pola kesice cimeta, može i manje - više po ukusu.

Dodati malo ulja i to kad sjedinimo spremili smo preliv. Testo nam je već naraslo, rastanjimo na debljinu od 1cm.

Premažemo sa polovinom margarina, pospemo jabuke odozgo, urolamo.

Preko premažemo ostatak margarina i nosimo da se peče, tog trena uključujemo rernu i meni je turbo rerna pa stiže brzo, ali otprilike oko 20 minuta pečenja na 230°C.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete i sa džemom od šljiva. Masa je savršeno laka za spremanje i preukusna!