C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
500 g brašna
100 g šećera
1 jaje
1 kockica kvasca
250 ml mleka
100 g margarina
malo soli
Za fil:
4 rendane jabuke
3 čaše šećera
1 kašika C griza
1/2 kašičice cimeta po želji

Naši proizvodi
Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Štrudla sa jabukama

Čarona je, verujte mi.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna.

Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.

Dodati otopljen margarin, jaje, malo soli i brašno pa umesiti testo.

Ostaviti pola sata da naraste. Sastojke za fil sjediniti.

Testo staviti na radnu površinu, podeliti na dva dela, pa svaki deo razvući, filovati, urolati i ostaviti pola sata pokriveno da nadođe.

Zagrejte rernu na 200 stepeni, pecite oko 45 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudlu obilato posuti C šećerom u prahu.