C Slatka tradicija

Sastojci
400 g brašna za kisela testa
prstohvat soli
1 C suvi kvasac
1 dl mleka
150 g maslaca
50 g šećera
1 C vanilin šećer
2 jaja
2 kašike orahovače
200 g čokoladnog krema
100 g mlevenih oraha
rendana kora 1 limuna

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Štrudla sa čokoladnim kremom

Za sve ljubitelje čokolade, veoma ukusna poslastica.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Pomešati brašno i C suvi kvasac.

Posebno pomešati mleko, umućeno jaje sa žumancetom sobne temperature, orahovaču, izrendanu koricu dobro opranog limuna, kao i rastopljen puter sa šećerom i C vanilin šećerom.

U posudu za mešenje staviti brašno i kvasac, prstohvat soli, promešati, dodati ostalo. Sve ponovo izmešati i umesiti glatko testo.

Pokriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta da naraste, pa ga premesiti i rastanjiti. Dimenzije rastanjenog testa su 31x33 cm.

Namazati čokoladni krem, a preko posuti 50 g mlevenih oraha. Urolati i prstima spojiti bočne ivice testa.

Testo staviti u pleh za komisbrot obložen papirom za pečenje, pokriti ga i ostaviti da odmori 15-ak minuta dok se rerna ne zagreje na 200 stepeni.

Umutiti preostalo belance i premazati testo, pa ga staviti u rernu i peći oko 45 minuta.

Proveriti nakon pola sata i po potrebi prekriti papirom za pečenje da ne izgori.

Ispečeno ostaviti 10 minuta da odstoji, pa po želji premazati glazurom od čokolade i posuti sa preostalih 50 g mlevenih oraha.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata