C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g mekog brašna
20 g svežeg kvasca
1 jaje
1 ravna kašičica soli
3 dl mleka
Za premazivanje:
1 puna kašika masti
Za fil:
200 g šećera
1 kašičica cimeta
100 g suvog grožđa
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa cimetom i suvim grožđem

Štrudla od koje miriše cela kuća.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 4
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko staviti kvasac da nadođe. Kad je kvasac spreman dodati jaje, so i brašno. Umesiti glatko i mekano testo.

Podeliti testo na tri dela, oblikovati loptice i ostaviti da stoje bar 20 minuta.

Kašiku masti izmutiti viljuškom da bude penasta. Kad bude bela znaćete da je spremno.

Nakon 20 minuta svaku lopticu razvući tanko kao palačinku i dve premazati sa umućenom mašću pa staviti jednu preko druge. Gornju ne premazivati.

Ostaviti da stoji još dvadeset minuta. Šećer i cimet pomešati.

Testo razvući tanko u pravougaonik. Premazati sa ostatkom masti, posuti mešavinom šećera i cimeta i rasporediti ravnomerno suvo grožđe.

Uviti štrudlu i staviti u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.

Ostaviti štrudlu da odmara još 20 minuta pa je staviti da se peče u zagrejanu rernu na 220 stepeni 20 minuta, pa smanjiti temperaturu na 180 i peći još 20 minuta.

Pečenu štrudlu iseći i po želji posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata