C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
200 g mekog margarina
100 g šećera
1 C vanilin šećer
1 jaje
1 jogurt (200ml)
1 prstohvat soli
500 g brašna
50 g C kokosa
1 kesica praška C za pecivo
Za fil:
6 dl mleka
7 kašika šećera
2 C pudinga od vanile
100 g C kokosa
Ostalo:
po potrebi C šećer u prahu
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kokosovo brašno Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa C kokosom

Sočna štrudla po bakinom receptu sa dodatkom ukusnog C pudinga u neodoljivoj kombinaciji sa egzotičnim C kokosom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Umutiti dobro margarin sa šećerom, C vanilin šećerom, dodati jaje, dobro umutiti pa dodati jogurt, so, C kokos, brašno i C prašak za pecivo. Zamesiti testo oblikovati loptu i ostaviti da odmori 30 minuta.

U posudu staviti 5 dl mleka i 5 kašika šećera da se kuva. Posebno umutiti 2 C pudinga od vanile sa 1 dl mleka, dodati u vrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne pa dodati 100 g C kokosa, dobro izmešati i skinuti sa vatre.

Odstajalo testo podeliti na 3 dela, svaki deo razviti u veličinu 24×30 cm. Premazati sa toplim kuvanim filom i uviti u rolat.

Štrudle staviti u kalup obložen pek papirom i peći na 170 stepeni oko 30 minuta.

Pečene štrudle dobro ohladiti, posuti C prah šećerom i C vanilin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo je prilično lepljivo, dodajte tek malo brašna da ga možete oblikovati u loptu. Radnu površinu ne treba posipati brašnom dok se testo razvija.