C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
2 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulje
10 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kesica C suvi kvasac
1 limun
900 g mekog brašna
Za fil:
600 g borovnica
1 kašičica cimeta
150 g C pšeničnog griza
250 g C šećera u prahu
Za premazivanje:
1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja
po želji C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Pšenični griz Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Štrudla sa borovnicama i cimetom

Štrudla sa borovnicama i cimetom je jako ukusna zbog neodoljive arome borovnica i cimeta. Štrudla je meka kao duša i topi se u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.

Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.

Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.

Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.

Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.

Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.

Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Borovnice lepo očistiti i oprati, procediti ih i ostaviti da se malo prosuše.