Početna > Recepti > Recepti za kolače > Štrudla sa borovnicama i cimetom
Sastojci
Za testo:
2 dl mleka
2 dl vode
2 dl ulje
10 kašike šećera
1 kašičica soli
1 kesica C suvi kvasac
1 limun
900 g mekog brašna
Za fil:
600 g borovnica
1 kašičica cimeta
150 g C pšeničnog griza
250 g C šećera u prahu
Za premazivanje:
1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja
po želji C šećer u prahu za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.
Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.
Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.
Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.
Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.
Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.
Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs