burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štrudla sa borovnicama i cimetom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za testo:

2 dl mleka

2 dl vode

2 dl ulje

10 kašike šećera

1 kašičica soli

1 kesica C suvi kvasac

1 limun

900 g mekog brašna

Za fil:

600 g borovnica

1 kašičica cimeta

150 g C pšeničnog griza

250 g C šećera u prahu

Za premazivanje:

1 šoljica mešavina mleka i 2 kašike ulja

po želji C šećer u prahu za posipanje

Štrudla sa borovnicama i cimetom

Koraci pripreme

C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.

Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.

Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.

Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.

Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.

Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.

Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla sa borovnicama i cimetom

Koraci pripreme

C Suvi kvasac otopite u mlako mleko pa dodajte vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru 1 limuna.

Postepeno dodavajte brašno i zamesite glatko testo, ostavite da odstoji sat vremena na toplom.

Nakon toga testo podelite na četri jufke i ostavite da odstoji još pola sata.

Za fil pomešajte borovnice, C griz, cimet i C šećer u prahu.

Razvijte svaku jufku na debljinu od 0,5cm i nafilujte. Uvite štrudle i poređajteih u podmazan pleh.

Svaku štrudlu premažite mešavinom ulja i mleka te ostavite još pola sata da narastu.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 minuta, štrudla je pečena kada dobro porumeni.

Izvadite i po želji štrudlu pospite C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept