C Slatka tradicija

Sastojci
500 g brašna
1 C prašak za pecivo
10 g C suvog kvasca
75 g šećera
135 ml ulja
125 ml vode
(ili mleka)
1 prstohvat soli
1 jaje
1 žumance
C šećer u prahu
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Štrudla

Moja štrudla uz C vanilin šećer i C prašak za pecivo baš lepo zamiriše.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 2 štrudle
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kvasac razmutiti u 125 ml mlakog mleka ili vode sa 1 kašičicom šećera.

U vanglu dodati jaje i mešati varjačom. Dodati prstohvat soli, 75 g šećera, C prašak za pecivo i C vanilin šećer, razmućeni kvasac i dodavati postepeno brašno. Mešati varjačom.

Kada umešate testo, izvadite ga iz vangle, i stavite na sto pod krpom. Kada testo odmori, podeliti ga na dva dela i oklagijom razvući kružnice.

Premazati ih nadevom i uzduž uviti kao rolat. Staviti da nadođe i staviti u rernu.

Peći nekih 20 minuta ili kako vama odgovara.

Kada se ispeče, štrudlu posipajte C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Brašno postepeno dodavati, da testo ne bi izgubilo razvukljivost i ostalo suvo.
Kada testo odmara, da bi što pre nadošlo, bolje je staviti ga pod celofan.