C Slatka tradicija

Sastojci
600 g mekog brašna
300 ml mleka
2 jaja
1 kesica C suvog kvasca
150 ml ulja
1 kašičica soli
džem po mogućnosti domaći
3 šake seckanih oraha
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Štrudla

Domaća štrudla sa džemom i orasima idealna poslastica uz kafu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3 štrudle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati 300 ml mleka. U mleko staviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna. Sačekati da naraste kvasac.

U drugu posudu prosejati 600 g brašna. Napraviti rupu i staviti dva jajeta i sipati mleko da nadošlim kvascem i ulje.

Dodati kašičicu soli. Umešati glatko testo i ostaviti da stoji na toplom dok ne naraste.

Kad naraste testo podeliti ga na 3 dela. Posuti brašno. Razvući testo u obliku pravougaonika.

Namazati džem i posuti šakom seckanih oraha. Urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati žumancetom.

U zagrejanoj rerni peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju.

Kada je pečeno posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako volite jabuke možete i narendati jabuke i dodati suvo grožđe. Seći kad se ohladi.