Početna > Recepti > Recepti za kolače > Štrudla
Sastojci
600 g mekog brašna
300 ml mleka
2 jaja
1 kesica C suvog kvasca
150 ml ulja
1 kašičica soli
džem po mogućnosti domaći
3 šake seckanih oraha
C šećer u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 3 štrudle
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Zagrejati 300 ml mleka. U mleko staviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna. Sačekati da naraste kvasac.
U drugu posudu prosejati 600 g brašna. Napraviti rupu i staviti dva jajeta i sipati mleko da nadošlim kvascem i ulje.
Dodati kašičicu soli. Umešati glatko testo i ostaviti da stoji na toplom dok ne naraste.
Kad naraste testo podeliti ga na 3 dela. Posuti brašno. Razvući testo u obliku pravougaonika.
Namazati džem i posuti šakom seckanih oraha. Urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati žumancetom.
U zagrejanoj rerni peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju.
Kada je pečeno posuti C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako volite jabuke možete i narendati jabuke i dodati suvo grožđe. Seći kad se ohladi.