burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Štrudla

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

600 g mekog brašna

300 ml mleka

2 jaja

1 kesica C suvog kvasca

150 ml ulja

1 kašičica soli

džem po mogućnosti domaći

3 šake seckanih oraha

C šećer u prahu

Štrudla

Koraci pripreme

Zagrejati 300 ml mleka. U mleko staviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna. Sačekati da naraste kvasac.

U drugu posudu prosejati 600 g brašna. Napraviti rupu i staviti dva jajeta i sipati mleko da nadošlim kvascem i ulje.

Dodati kašičicu soli. Umešati glatko testo i ostaviti da stoji na toplom dok ne naraste.

Kad naraste testo podeliti ga na 3 dela. Posuti brašno. Razvući testo u obliku pravougaonika.

Namazati džem i posuti šakom seckanih oraha. Urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati žumancetom.

U zagrejanoj rerni peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju.

Kada je pečeno posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Štrudla

Koraci pripreme

Zagrejati 300 ml mleka. U mleko staviti kvasac, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna. Sačekati da naraste kvasac.

U drugu posudu prosejati 600 g brašna. Napraviti rupu i staviti dva jajeta i sipati mleko da nadošlim kvascem i ulje.

Dodati kašičicu soli. Umešati glatko testo i ostaviti da stoji na toplom dok ne naraste.

Kad naraste testo podeliti ga na 3 dela. Posuti brašno. Razvući testo u obliku pravougaonika.

Namazati džem i posuti šakom seckanih oraha. Urolati i staviti u podmazan pleh. Premazati žumancetom.

U zagrejanoj rerni peći na 200 stepeni dok ne dobije zlatno braon boju.

Kada je pečeno posuti C šećerom u prahu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept