C Slatka tradicija

Sastojci
125 g maslaca
125 g kisele pavlake
1 kašika C šećera u prahu
250 g brašna
1 kesica C vanila šećera
1 limun - naribana korica
Džem po želji

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Štrudla

Ovo je jedan stari recept, pa ako niste radili, preporučujem. Zbilja su divne. Jako često ih radim sa svim pekmezima.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U odgovarajuću posudu staviti brašno, vanilin C šećer, naribanu koricu jednog limuna, šećer, promešati, dodati kiselu pavlaku i meki maslac.

Zamesiti testo, testo se ne sme lepiti, ako je potrebno dodati još malo brašna.

Teto uviti u providnu foliju i ostaviti u frižider, minimum sat vremena.

Potom razvaljati tanko na pobrašnjenoj podlozi, uz rub staviti pekmez (kod mene je pekmez od jagode u koji sam stavila malo mlevenog keksa da mi ne curi, jer mi pekmez nije gust). Urolati i rezati.

Slagati na pek papir, staviti u zagrejanu rernu na 180C i peći oko dvadesetak minuta.

Ako vam je rerna jača, smanjite temperaturu, one trebaju biti svetle.

Prohladjene posuti C šećerom u prahu ili mlevenim C vanilin šećerom. Ja uvek pravim duplu meru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata