C Slatka tradicija

Sastojci
22 kašike maslaca ili svinjske masti
22 kašike šećera
22 kašike mleka
2 jaja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
brašno po potrebi
500 ml mleka
2 C pudinga od jagode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mladenka

Starinski puding kolač

Ukusan, jednostavan i neizostavni deo svakog slavlja.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mast i šećer penasto umutiti, dodati mleko, jaja, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i umutiti, zatim dodati brašno i umesiti.

Napraviti 3 lopte i razvući kore, podmazati pleh i peći u tepsiji prečnika 23 cm, svaku pojedinačno.

Skuvati 2 C pudinga od jagode u 500 ml mleka sa 6 kašika šećera.

Staviti na svakoj kori jednaku količinu pudinga, bez vrha.

Pritisniti kolač nečim težim i ostaviti 2h da se stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što duže stoji ukusnije je.