C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
4 jaja
18 kašika brašna
16 kašika šećera
16 kašika mleka
16 kašika ulja
3 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
100 g iseckanih badema
150 g suvog grožđa
1 kesica C pudinga od čokolade
3 kašike šećera
300 ml mleka
Za dekoraciju 100 g C prah šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Starinski patišpanj sa suvim grožđem

Za ljubitelje suvog grožđa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni.

Penasto umutiti jaja sa C vanilin šećerom i kristal šećerom, dodati mleko i ulje pa kratko izmiksati, zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i nastaviti sa mućenjem dok se ne dobije masa malo gušća od jogurta.

Polovinu mase izručiti u podmazan pleh dimenzije 24 x 37 cm i staviti u prethodno zagrejanu rernu. Peći oko 10 minuta, vodeći računa da patišpanj bude doboljno čvrst za nanošenje kreme od pudinga.

Zatim stavimo 200 ml mleka sa šećerom da se kuva. Preostalih 100 ml sastavimo sa pudingom i izručimo u mleko kada provri uz neprekidno mešanje.

Za to vreme polovina patišpanja se blago ispekla pa na nju ravnomerno nanesemo vruć puding.

Po filu od pudinga nanesemo iseckane bademe i suvo grožđe, pa preko nalijemo preostalu polovinu mase za patišpanj i vratimo u rernu da pečemo još oko 15 minuta, pa smanjimo rernu na 100 stepeni i ostavimo još 10 minuta.

Pečen patišpanj izvaditi iz rerne i ohlađen posuti C prah šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Potrebno je uskladiti pečenje polovine patišpanja sa kuvanjem pudinga, jer ako se puding ohladi neće moći lepo da se nanese.