C Slatka tradicija

Sastojci
16 kora
4 jaja
1 šolja jogurta (2dl)
1 šolja ulja
1 šolja C griza
2 šolje šećera
2 C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
600 g višanja
Sirup:
1 šolja vode
1 šolja šećera

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Starinska baklava sa višnjama

Baklava sa višnjama.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore podeliti na dva dela. Od svih sastojaka napraviti kompaktnu masu kao za palačinke, podeliti je na dva dela i filovati kore.

Na 8 koru staviti višnje pa opet koru i nadev.

Zadnju koru namazati sa nadevom ili sa malo ulja i peći dok ne porumeni.

Pečeno malo ohladiti i iseći na kocke.

Kada se skroz ohladi preliti je sa sirupom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako je baklava topla preliva se sa hladnim sirupom ili ako je hladna preliva se sa toplim sirupom.