C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora za baklave
6 jaja
2 čaše kiselog mleka
1 čaša od kiselog mleka šećera
2 čaše od kiselog mleka ulja
4 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
200 g suvog grožđa
Za preliv:
1 limun
400 g šećera
200 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Starinska baklava sa jajima

Za ljubitelje brzih kolača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Rernu zagrejati na 200 stepeni.

Jaja penasto umutiti sa C vanilin i kristal šećerom, zatim dodati kiselo mleko, ulje i C prašak za pecivo. Pripremljenom masom mazati svaku koru.

Na polovini namazanih kora posuti 200 g suvog grožđa i ponovo nastaviti sa slaganjem kora dok se sav fil ne potroši.

Peče se u prethodno zagrejanoj rerni oko 20 minuta.

Staviti šečer sa vodom i sokom naceđenog limuna da se kuva, kada provri kuvati jod jedno pet do deset minuta da se zgusne pa preliti preko ispečene i ohlađene baklave.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Baklavu kada složimo potrebno je iseći pre pečenja da bi se kasnije lakše isekla i lepo upila vruć preliv.