Početna > Recepti > Recepti za kolače > Stare dobre krofne
Sastojci
1/2 mleka (malo vode)
1 C suvi kvasac
1 kašika šećera
1 C vanilin šećer
malo soli
narendana kora limuna
2 jaja (žumanca u mleko, belanca u šne)
1 kašika masti
brašno po potrebi
mast za prženje
C šećer u prahu za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, so žumanca, šne od belanaca.
Dodavati brašno po potrebi da ne bude tvrdo.
Kada je dobro umeseno, kada se vide " vazdušni mehurovi", okolo vangle namazati kašiku masti i još jednom dobro umesiti, da mast završi u testu.
Ostaviti da uskisne. Premesiti jos jednom.
Kada ponovo uskisne, izručiti na dasku posutu brašnom i rukom rastanjiti testo na potrebnu debljinu (2-3 cm).
Modlom vaditi krofne, malo ih razvući i stavljati u prethodno zagrejanu, duboku mast.
Gotove krofne posuti C prah šećerom ili filovati po želji - pekmez, krem, med.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs