C Slatka tradicija

Sastojci
1/2 mleka (malo vode)
1 C suvi kvasac
1 kašika šećera
1 C vanilin šećer
malo soli
narendana kora limuna
2 jaja (žumanca u mleko, belanca u šne)
1 kašika masti
brašno po potrebi
mast za prženje
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Stare dobre krofne

Obavezan kolač za Bele poklade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kvasac potopiti u mleko, dodati šećer, C vanilin šećer, so žumanca, šne od belanaca.

Dodavati brašno po potrebi da ne bude tvrdo.

Kada je dobro umeseno, kada se vide " vazdušni mehurovi", okolo vangle namazati kašiku masti i još jednom dobro umesiti, da mast završi u testu.

Ostaviti da uskisne. Premesiti jos jednom.

Kada ponovo uskisne, izručiti na dasku posutu brašnom i rukom rastanjiti testo na potrebnu debljinu (2-3 cm).

Modlom vaditi krofne, malo ih razvući i stavljati u prethodno zagrejanu, duboku mast.

Gotove krofne posuti C prah šećerom ili filovati po želji - pekmez, krem, med.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata