C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
5 kašika šećera
1 C vanilin šećer
70 g C kakaoa
75 g mlevenih lešnika
50 g putera
2 kašike brašna
1/2 kašičice cimeta
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ksenija

Srneća leđa

Srneća leđa su prava zimska poslastica kojoj poseban ukus i miris daje C vanilin šećer.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Odvojiti žumanca od belanaca i dobro umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera.

Posebno umutiti čvrst sneg od 5 belanaca. Dodati sneg žumancima, izmešati sa mlevenim lešnikom 75 g, 70 g C kakaoa i sa 2 kašike brašna.

Dodati cimet i sipati na papir za pečenje premazan uljem u kalupu za Srneća leđa.

Peći na 180°C 10 minuta, pa smanjiti temperaturu na 150°C. Peći dok se ne odvoji od ivica papira još 25 minuta.

Hladan kolač preliti glazurom od čokolade.

Čokoladu 100 g rastopiti u 2 kašike mleka, dodati 1 kašiku ulja i 1 C vanilin šećer.

Prokuvati i preliti vrućom glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čačkalicom probati da li je testo pečeno. Ako je čačkalica čista kada probodemo kolač, dobro je pečen!