burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcijaoko 64

Sremska baklava

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 64

Sastojci

500-700 g tankih kora za pitu

50 ml ulja

600-700 g mlevenih oraha

2 C vanilin šećera

100 g suvo grožđe

15 kašika meda

300-400 ml vode

1 limun

Sremska baklava

Koraci pripreme

Napraviti smesu od oraha, C vanilin šećera i suvog grožđa.

U pouljenu dublju tepsiju staviti 2 kore, zatim red smese, pa 1 kora i tako dok se ne utroše kore i smesa (ostaviti 6-7 kora za pakovanje trouglova baklave). Na kraju ide kora.

Sve se iseče na trouglove, a zatim se trouglovi obmotavaju trakama od preostalih kora, tako da zadrže formu trouglova (kao marama se pakuju).

Svi se vrate u tepsiju i pomažu uljem. Stavi se u rernu na 180 C 20 min. da zarumeni.

Napravi se sirup od meda i vode (da proključa 2 ključa), dodaju se kolutovi limuna i prelije preko baklave.

Dobro bi bilo da prenoći da se sirup upije u baklavu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sremska baklava

Koraci pripreme

Napraviti smesu od oraha, C vanilin šećera i suvog grožđa.

U pouljenu dublju tepsiju staviti 2 kore, zatim red smese, pa 1 kora i tako dok se ne utroše kore i smesa (ostaviti 6-7 kora za pakovanje trouglova baklave). Na kraju ide kora.

Sve se iseče na trouglove, a zatim se trouglovi obmotavaju trakama od preostalih kora, tako da zadrže formu trouglova (kao marama se pakuju).

Svi se vrate u tepsiju i pomažu uljem. Stavi se u rernu na 180 C 20 min. da zarumeni.

Napravi se sirup od meda i vode (da proključa 2 ključa), dodaju se kolutovi limuna i prelije preko baklave.

Dobro bi bilo da prenoći da se sirup upije u baklavu.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept