Početna > Recepti > Recepti za kolače > Sremska baklava
Sastojci
500-700 g tankih kora za pitu
50 ml ulja
600-700 g mlevenih oraha
2 C vanilin šećera
100 g suvo grožđe
15 kašika meda
300-400 ml vode
1 limun
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: oko 64
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Napraviti smesu od oraha, C vanilin šećera i suvog grožđa.
U pouljenu dublju tepsiju staviti 2 kore, zatim red smese, pa 1 kora i tako dok se ne utroše kore i smesa (ostaviti 6-7 kora za pakovanje trouglova baklave). Na kraju ide kora.
Sve se iseče na trouglove, a zatim se trouglovi obmotavaju trakama od preostalih kora, tako da zadrže formu trouglova (kao marama se pakuju).
Svi se vrate u tepsiju i pomažu uljem. Stavi se u rernu na 180 C 20 min. da zarumeni.
Napravi se sirup od meda i vode (da proključa 2 ključa), dodaju se kolutovi limuna i prelije preko baklave.
Dobro bi bilo da prenoći da se sirup upije u baklavu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs