C Slatka tradicija

Sastojci
500-700 g tankih kora za pitu
50 ml ulja
600-700 g mlevenih oraha
2 C vanilin šećera
100 g suvo grožđe
15 kašika meda
300-400 ml vode
1 limun

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Sremska baklava

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 64
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Napraviti smesu od oraha, C vanilin šećera i suvog grožđa.

U pouljenu dublju tepsiju staviti 2 kore, zatim red smese, pa 1 kora i tako dok se ne utroše kore i smesa (ostaviti 6-7 kora za pakovanje trouglova baklave). Na kraju ide kora.

Sve se iseče na trouglove, a zatim se trouglovi obmotavaju trakama od preostalih kora, tako da zadrže formu trouglova (kao marama se pakuju).

Svi se vrate u tepsiju i pomažu uljem. Stavi se u rernu na 180 C 20 min. da zarumeni.

Napravi se sirup od meda i vode (da proključa 2 ključa), dodaju se kolutovi limuna i prelije preko baklave.

Dobro bi bilo da prenoći da se sirup upije u baklavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Voditi računa da se baklave ne prepeče, već da se samo zarumeni.