C Slatka tradicija

Sastojci
200 g petit keksa
1 C šlag krem
150 ml hladnog mleka
I fil:
600 ml vode
150 g C griza
500 g višanja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
II fil:
800 ml vode
120 g C zamene za mleko u prahu
2 C pudinga od vanile
250 g margarina
250 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Pšenični griz Vanilin šećer Zamena za mleko u prahu Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana.

Sočni kolač sa višnjom

Kremasta i sočna poslastica koja se ne peče.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 48 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre poređati keks u kalup.

1. fil:
Vodu sa šećerom i vanilin šećerom zagrejati do vrenja, pa ukuvati griz.

Potom dodati višnje i mešati tako na vatri još 2-3 minuta. Vruć fil preliti preko keksa i ostaviti da se hladi.

2. fil:
Pomešati vodu i zamenu za mleko u prahu. Odvojiti oko 150-200 ml smese i u to umutiti puding, a ostatak staviti da se greje. Kada provri, ukuvati puding i ostaviti da se hladi.

Margarin i šećer penasto umutiti pa dodavati ohlađeni fil postepeno i sjediniti smesu. Preliti preko kolača.

Za kraj umutiti hladno mleko i šlag, pa premazati kolač. Opciono, posuti čokoladnim mrvicama.

Kolač se može odmah jeste, ali lepši je kad odstoji par sati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata