C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo (mera je čaša jogurta):
3 čaše rendanih jabuka
2 čaše šećera
2 čaše mlevenih oraha
2 čaše griza
1 čaša ulja
1 čaša jogurta
4 jaja
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
Za glazuru:
100 g čololade za kuvanje
1 kašika C kakao praha
4 kašike šećera
4 kašike mleka
1 kafena šoljica ulja

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Sočni kolač sa jabukama

Idealan za ove jesenje dane.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer da bude penasto, polako dodavati ostale sastojke i na kraju rendane jabuke.

Veliki pleh od šporeta podmazati i posuti brašnom pa izliti smesu. Peći na 200 stepeni oko pola sata (zavisi od jačine rerne). Ohladiti kolač.

Sve sastojke za glazuru staviti u šerpicu i kratko prokuvati.

Preliti preko hladnog kolača i ostaviti da se sve dobro stegne.

Seći na štanglice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovaj kolač je najbolje ostaviti da prenoći, znači pripremati ga dan ranije.