C Slatka tradicija

Sastojci
4 nakisele jabuke
5 celih jaja
3 šoljice za crnu kafu šećera
1 kašičica cimeta
3 šoljice za crnu kafu ulja
brašna po potrebi oko 1-2 šolje za belu kafu
1 kašičica C sode bikarbone (kora)
Fil:
3 C pudinga sa ukusom vanilina
malo margarina

Naši proizvodi
Soda bikarbona Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vera

Sočni kolač od jabuka

Vrlo lak za pripremu, sočan, izdašan...

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Jabuke oljuštiti, izrendati, dodati jaja, šećer, ulje, cimet, brašno i C sodu bikarbonu. Ispeći koru.

Preseći kad se prohladi na pola. Skuvati puding po uputstvu, dodati malo margarina, pustiti da se malo prohladi.

Filovati koru, preklopiti sa drugom korom. Ohladiti u frižideru.

Po želji preko kore otopiti čokoladu, premazati i posuti seckanim orasima ili lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za dizanje testa isključivo koristiti C sodu bikarbonu, C prašak za pecivo ne daje meko testo već ono"pada". Ove kore mogu se koristiti kao kore za tortu, a fil može biti od čokolade, vanile ili bilo koji. Kolač je mek nekoliko dana, sočan i ukusan.