C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 šolje jogurta
1 šolja šećera
1 šolja C griza
1 šolja C kokosa
1 C prašak za pecivo
Za preliv za koru:
3 dl vode
4 kašike šećera
1 C vanilin šećer
Za fil:
800 ml mleka
2 C pudinga sa ukusom čokolade
5 kašika šećera
Za dekoraciju:
C šlag krem sa ukusom slatke pavlake (180 g)
360 ml mleka
2 rebra čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Pšenični griz Kokosovo brašno Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anita

Sočni kolač

Ovo je recept koji se lako pravi, a vole ga i mladi i stari.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni.

Ručnom mutilicom izmešati jogurt, šećer, C griz, C kokos i na kraju C prašak za pecivo.

Izručiti testo u pravougaoni pleh, prethodno pouljen i pobrašnjan. Peći na 200 stepeni, najviše 15 minuta.

Za to vreme skuvati vodu, šećer i C vanilin šećer. Čim voda provri, skloniti šerpicu sa ringle.

Vruću koru preliti vrućim prelivom. Ostaviti je oko pola sata da se malo prohladi.

Staviti na ringlu da provri 600 ml mleka i šećer, a za to vreme izmutiti puding i 200 ml mleka.

Kada mleko provri, skuvati puding. Vruć puding preliti preko kore.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa staviti na nekoliko sati u frižider.

Izmutiti šlag sa mlekom, pa staviti preko ohlađenog kolača.

Odozgo istreničati čokoladu za kuvanje.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako ne volite mnogo sočnu koru, možete malo smanjiti vodu. Moj pleh je dimenzija 24 x 33 cm. Dobijete visinu kolača kao na slici.