C Slatka tradicija

Sastojci
1 šolja šećera
2 šolje brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
2 jaja
2 šolje mleka
120 g putera
Premazivanje:
3 kašike marmelade
300 g komadića čokolade
200 ml neutralne pavlake za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sočni čokoladni kolač

Baš je sočan

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Pomešajte suve sastojke (brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo) lagano promešajte rukom i ostavite sa strane.

Umutite jaja, dodajte im otopljen puter i mleko pa još malo mutite. Tečne sastojke dodajte suvim i izmutite.

Tepsiju nauljite, pospite sa malo brašna pa istresite pripremljenu smesu u tepsiju. Pecite na 180C dok kora ne bude gotova.

Izvadite iz rerne, prekrijte folijom i ostavite da se hladi.Ohlađenu koru namažite marmeladom.

Na ringlu stavite pavlaku za kuvanje i čokoladu, zagrejte tek toliko da možete da otopite čokoladu.

Sklonite sa ringle i mešajte dok se sva čokolada ne istopi.

Prelijte preko kolača i ostavite u frižider da se ohladi i čokolada stegne.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata