C Slatka tradicija

Sastojci
(šolje su za belu kafu)
2 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja mleka
4 velike rendane jabuke
1 šolja C pšeničnog griza
3 kašike C kakaoa
1 šolja seckanih oraha
1 kesica C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
Za preliv:
200 g čokolade za kuvanje
1 šolja mleka
1 šolja šećera (po želji može i manje)
100 g putera

Naši proizvodi
Pšenični griz Kakao prah Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavena

Sočni čoko kolač sa jabukama i grizom

Veoma sočan i duplo čokoladni kolač, bez brašna. Moglo bi se reći da spada u jednu od zdravijih poslastica koju deca i odrsali rado ponesu u školu ili na posao za užinu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti 2 jaja sa 1 šoljom šećera, C vanilin šećerom, 1 šoljom ulja, 1 šoljom mleka a zatim dodati i 4 velike rendane jabuke.

Posebno pomešati suve sastojke: 1 šolja C pšeničnog griza, 1 šolja seckanih oraha, 3 kašike C kakaoa i C prašak za pecivo. Zatim suve sastojke dodati u smesu od jabuka. Sjediniti.

Pleh /tepsiju dimenzija okvirno 25 x 35 podmazati, posuti brašnom pa izliti smesu. Peći na 180 C oko 40 min.

Preliv :
Prokuvati šolju mleka sa šoljom šećera. Skinuti sa ringle pa dodati 50 g putera i 100 g crne čokolade. Kada se lepo sjedini preliti preko vrućeg kolača. Ostaviti da se ohladi.

Preko hladnog kolača prelijte glazuru koju pravite tako da na pari otopite 100 g čokolade sa 50 g putera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač treba potpuno ohladiti, a najbolji je tek sutradan ili ako nekim slučajem dočeka i drugi dan.