C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
4 jajeta
2/3 šolje šećera
1/2 šolje mleka
1/2 šolje ulja
2 kašike C kakao praha
1/2 šolje C griza
2/3 šolje brašna
1 kašičica C praška za pecivo
Preliv/sirup:
1 šolja džema od kajsija
1 šolja vode
1 kesica C vanilin šećera
Glazura:
150 g čokolade
1 dl slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica

Sočne čokoladne kocke

Neodoljivo sočne čokoladne kocke, veoma jednostavne za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema biskvita:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte redom sve ostale sastojke - mleko, ulje, C kakao prah, C griz, brašno, i C rašak za pecivo.

Sjedinite sve sastojke.
Pleh okvirnih dimenzija 20x30 cm obložite papirom za pečenje (ili ga podmažite masnoćom i pospite brašnom) i sipajte smesu za biskvit.
Ostavite da odstoji desetak minuta.

Pecite 25-30 minuta na 150 stepeni.
Čačkalicom možete proveriti da li je biskvit pečen.

Dok se biskvit peče, kratko prokuvajte džem, vodu i C vanilin šećer.
Dovoljno je da vri 2-3 minuta.

Pečen biskvit prelijte ovim sirupom.

Sačekajte da se sve lepo upije, pa sipajte čokoladnu glazuru koju ćete pripremiti tako što ćete čokoladu otopiti na niskoj temperaturi uz postepeno dodavanje slatke pavlake.

Kolač bi trebalo da prenoći u frižideru ili na hladnom mestu pre služenja.

Prilikom služenja ga možete dekorisati šlagom, sezonskim voćem ili orašastim plodovima.

Napomena: Šolja je od 2 dl

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata