C Slatka tradicija

Sastojci
250 g mlevenog maka
1/2 čaše C griza
2 jaja
2 čaše šećera
1 čaša ulja
1 čaša mleka
Za fil:
370 ml mleka
2 čaše brašna
1 C vanilin šećer
1 C prašak za pecivo

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sočan kolač sa makom

Sočan i veoma ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke pomešati i umutiti patišpanj.

Pola smese sipati u pleh 35x25 i malo zapeći da uhvati koricu na 160 stepeni.

Zatim premazati preko pripremljen fil sa makom tako što 250 g maka i 1 čašu šecera i 1/2 čaše C griza kuvate 2 min.

Kada namažete fil sa makom, stavite preostali deo korice i pečete sve dok korica ne porumeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata