C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
450 g tamnog keksa
150 g čokolade
250 ml mleka
Kikiriki fil:
400 g pečenog kikirikija
150 g C prah šećera
200 g margarina
75 ml mleka
Karamel fil:
3 karamel C pudinga
900 ml mleka
7 kašika šećera
1 margarin
150 g C prah šećera
Čokoladna glazura:
250 ml slatke pavlake
2 kašike prah šećera
2 kašike meda
3 kašike kakaoa
75 g čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding karamel Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Snikers kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Samleti keks i pomešati ga sa otopljenom čokoladom i mlekom, mesiti kao testo.

Kompaktnu smesu rasporediti i formirati koru. Ostaviti da se ohladi.

Kikiriki fil:
Samleti kikiriki, pomešati sa C prah šećerom i dodati otopljen margarin, preliti preko ohlađene kore i vratiti u frižider da se stegne.

Karamel fil:
Mleko staviti na ringlu, odvojiti malo i razmutiti puding sa malo šećera.

Ostatak šećera dodati u mleko.

Kada provri dodati mu puding i sve to zajedno kuvati. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti margarin sa C prah šećerom i dodavati mu po malo ohlađenog karamel fila.

Naneti na ohlađenu koru sa kikiriki filom.

Glazura:
Otopiti slatku pavlaku sa C prah šećerom, medom, kakaom i čokoladom.

Sačekati da se malo stegne i preliti kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto tamnog keksa, koru možete napraviti i sa običnim, samo što ce biti svetlija.